2014. január 5., vasárnap

Beköszönő

Kortárs. Kultúra. Művészet. Design.
Mit gondolsz ezekről? Szereted, követed? Legyintesz? Érthetetlen?

Mi abban hiszünk, hogy ezek a fogalmak többet és mást jelentenek, mint ahogy általában használjuk őket. Mindez a mindennapjaink szerves része és meggyőződésünk, hogy ez a világ bárki számára megismerhető - nem elit, magas és érthetetlen, hanem elgondolkodtató és befogadható.

Ezért választottuk címnek Joseph Beuys alkotását, a Mézpumpát. Beuys - aki 40 évesen kezdett alkotni- 1977-ben mutatta be installációját "Mézpumpa a munkahelyen" címmel. Ez egyfelől egy motorokkal működtetett pumpából állt, melynek segítségével méz keringett a szobákon át futó csövekben, másfelől, a munkahelynek elnevezett helyiségben emberek találkoztak, beszélgettek, közösen dolgoztak, konferenciákon és előadásokon vettek részt. A Mézpumpa több volt, mint egy mű; létrejöttéhez szükség volt a nézőkre, résztvevőkre és az ő aktivitásukra is.

„Minden ember művész”- vallja Beuys - mi pedig hiszünk abban, hogy ez az állítás ma is megállja a helyét. Ezért mindenkit arra biztatunk, hogy nézzen körül, ismerkedjen az eddig ismeretlennel, mint ahogy mi magunk is tesszük, nap mint nap.

Tartsatok velünk!

Sifter Vera
Tibola Vera

1 megjegyzés: