2014. január 30., csütörtök

Te is más vagy, te sem vagy más


Mit tehet a test, ha a sors közbenjárása miatt valamilyen szempontból más, mint az átlagos? Hát például azt, hogy segítségül hívja az értelmet. Okos design következik!






Ma már több lehetőség van megtalálni az egyes, akár nagyon speciális igényeknek megfelelő használati tárgyakat. Nem kizárólag orvosi műszerekre, gyógyászati segédeszközökre kell itt gondolni, egy egészen egyszerű eszköz felelős kialakítása is nagyban meg tudja könnyíteni a hétköznapokat.

Nem csak a fogyatékkal élőkre, hanem bármilyen, az átlagostól eltérő igényekkel rendelkezőkre is gondol a New York-i OXO a Good Grips termékcsalád tervezésekor. Több, mit húsz éve vallják magukénak a befogadó tervezés szemléletét, mely szerint leendő használóik között egyaránt lesznek gyerekek, idősek, jobb-és balkezesek, akiknek eltérő igényeik lehetnek ugyanazzal a tárggyal kapcsolatban.

Pro Y Peeler
A Good Grips legelső darabjainak egyike ez a hámozó. Legtöbben azt várjuk egy hámozótól, hogy legyen nagyon éles a pengéje, de ez mit sem ér, ha hamar elfárad a kezünk. Ezt a problémát oldja meg a csúszásmentes, puha nyél, amiről még vizesen sem csúsznak le az ujjaink. Használata kényelmes, amennyire csak egy hámozóé lehet, ügyetlenkedés pedig kizárva.


Stronghold Sunction Mirror
Ez a tükör a tapadókorong segítségével bárhova biztonságosan rögzíthető, alul pedig egy borotvát is el lehet helyezni. Így pillanatok alatt igazítható az adott családtag magasságához, a kisebbeknek borotva nélkül, de nem lehetetlen, hogy egy fogkeféhez is alkalmas az akasztó.













Expandable Wall-Organizer
Praktikus lehet ez a falra szerelhető polc, ha nehezen felakasztható, hosszú nyelű tárgyak helyét kell kényelmesen és bárki számára könnyen leemelhető módon megoldani. Bár itt is vannak klasszikus kampók, ami igazán egyedivé teszi, az az a forgó elem, ami végül leszorítja a résbe illesztett partvis nyelét.













Uplift Tea Kettle
Ez a teafőző tűnik fel a Kill Bill 1-ben, amikor Black Mamba és Vernita Green kis szünetet iktat be a nappali és egymás amortizálása közben. De nem ez a legfőbb erénye, sokkal inkább az, hogy ezzel a kannával nem forrázhatja le magát senki. A nyél ugyanis úgy lett kialakítva, hogy a kanna emelésével nyílik a kiöntő, nincs szükség arra, hogy kézzel nyissuk fel.










Ezek, és ezekhez hasonló termékek közül lehet válogatni, álmodozni a cég weboldalát böngészve. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése