2014. február 11., kedd

Lopakodó szívek

Fotó: Dollár Papa Gyermekei

A Bálint-napi hadjárat idén sem marad el - ezt már akkor sejtettük, hogy mikor a szupermarketek polcairól letakarították a karácsonyi árut hogy a helyüket pirosba csomagolt bonbonokkal tömjék tele.
Csoki és bögre helyett tudunk jobbat: speciális Valentin-napi programajánlónk következik:


1. Momentán Társulat-Fröccs

Aki csütörtök esti meglepetésként a Momentán Társulat előadására kap a párjától jegyet, ne  számítson "elsőrandis" élményre. A kilenc fiatalból álló improvizációs csapat ezen az estén F. Várkonyi Zsuzsa pszichológussal karöltve ugyanis a bizalom, megcsalás témakörét dolgozza fel. Az előadás résztvevői  mindig az aznapi közönség ötletei alapján játsszák el az adott témához kapcsolódó jellegzetes szituációkat, amik arra is alkalmasak, hogy végigjárjuk egy-egy helyzet alternatíváit, a lehetséges kimeneteket.
A Momentán  saját játszóhelyén, az Impró kreatív töltőállomáson várja az érdeklődőket - de csak az jöjjön, akinek már van jegye, mert az előadások február végéig telt házzal mennek!


Momentán Társulat: Fröccs
Impró kreatív töltőállomás, február 14. 19.00


2. Dollár Papa Gyermekei: Bovary Emma


Egy fiatal színésznő, Flaubert, Duma és Scott szövegeivel, az egyik legismertebb hazai divatmárka showroomjában - jól hangzik nem? Főleg, ha tudjuk: a Dollár Papa Gyermekei néven működő formációról van szó - Kiss-Végh Emőke és Ördög Tamás 2009-ben végeztek Kaposváron, és kérésre Ibsent vagy Lessinget  játszanak a nappalidban, ha azt szeretnéd. No de február 14.-hez jobban passzol Je Suis Belle szalonja és a romantikus Bovary Emma - jegyek már csak korlátozott számban!


Dollár Papa Gyermekei: Bovary Emma
Je Suis Belle Showroom, február 13-15, 21.00


+1 tipp: 100 éves az indiai film !

Ennek alkalmából az Indiai Kulturális központ szervezésében ünnepelhetjük India moziiparát, február 7-16 között. Töredelmesen bevalljuk, gyengénk a bollywoodi film, ahol az alkotók a lehetőségükhöz képest a lehető legtöbb  gyönyörű férfivel és nővel, tánckarral, csodás tájakkal és valószínűtlen zenei betétekkel töltik meg az átlag 150 perces játékidőt. Február 14-én Homi Adajania:  Koktél című filmjét vetítik, a történet tipikusan bollywoodi: Mírá csendes, zárkózott, konzervatív indiai lány, aki Londonba érkezése után megdöbbenve veszi tudomásul, hogy a férfi, akihez férjhez ment, csak a pénzét akarta, és otthagyta egyedül egy vadidegen nagyvárosban. Szerencséjére befogadja Veronika, a Londonban nevelkedett, modern, élvezeteket hajszoló indiai lány, és nemsokára odaköltözik hozzájuk Veronika barátja is, a hóbortos Gotam. Az édeshármas mindaddig jól működik, amíg meg nem érkezik Indiából Gotam édesanyja és a fiú zavarában azt nem hazudja, hogy Mírá a barátnője, akit feleségül akar venni.





A 145 perces filmet egy szünettel vetítik! 
Homi Adajania:  Koktél (Cocktail, 2012) 145’ hindí
Indiai Kulturális Központ,  február 14.  18.00

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése