2014. január 16., csütörtök

A Sziámi harcoshal taxija





Remélhetőleg közel már az az idő, amikor a kopjási művházban végre akvarista szakkör is indul, ahol a lelkes tagok értékes tapasztalatokat cserélhetnek.

 

Játszunk el ezzel a gondolattal! Legyen az a szituáció, hogy az akváriumok már előkészítve várják lakóikat, nagy a készülődés, halomban áll a titokzatos nevű Tubifex, halkan zúgnak a víztisztító szűrők.
A kereskedés és az új otthon közötti utazás igazi próbatétel tud lenni. Erre a problémára talált egy elmés megoldást Cassie Stegman, saját megfogalmazásában csomagolásnak nevezett munkájával. Nem tűnik túl barátinak az a kis lezárt pohár, amit a tengerentúlon használnak ilyen esetben. Nálunk többnyire a zacskós szállítási mód ismeretes, ami pl. zsúfolt buszon, villamoson elég sok bonyodalom forrása lehet. Arról meg már nem is szólva, hogy egyik megoldás sem méltó egy ilyen nagyhírű harcoshoz.




Cassie Stegman utazó doboza ezzel szemben már formailag is megelőlegezi a klasszikus akváriumok alakját. Azon túl, hogy hangzatos főcímekkel mutatja be utasát, még hasznos információkat is tartalmaz szokásairól, igényeiről. Teszi mindezt egyszerű eszközökkel, mutatós, élvezhető módon.





A nagy trükk pedig ott van, hogy a stancolt, azaz valamilyen formára vágott címke negatív részeiben egész úton lehet mozizni, figyelni a nagy harcost.

A dolog vesztese -legalábbis rövid távon- azonban mégiscsak a fent nevezett házi kedvenc, aki joggal reklamálhatna a kilátás ilyen mértékű eltakarása végett. De talán így is közbenjárna az aranyhalnál azért a bizonyos három kívánságért.  

További információ itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése