2014. január 20., hétfő

Nyers.



Mi mitől nyers? A nyers az erő? Energia? Aki nyers, az faragatlan? A képedbe bámul?

A táncos. A nagyanya. A próféta.

1. Dányi – Molnár – Vadas: Nyúzzatok meg
Három táncos, két zenész. Kapcsolataikat, viszonyaikat a szemünk előtt bontják, csupaszítják és nyúzzák le.
Nem írunk többet, tessék  megnézni a videót. Azon is átüt.

Dányi – Molnár – Vadas: Nyúzzatok meg
Trafó, 2014. január 28-29.. 20.00 


 

2. Forte Társulat, Szkéné Színház: A nagy füzet

Ideje van A nagy füzetnek. A sajtó  Szász János filmjének Oscarra jelölésétől volt hangos, mi viszont a Szkénében találtunk rá az Igazira. Az igazán erősre. Arról nem beszélve, hogy a  Forte Társulat munkatársa az előadások reggelén minden bizonnyal a Vásárcsarnokban kezdi a napját a zöldséges standoknál.

Mit jelent a “fizikai színház”? Mi ez (az idehaza még kevéssé ismert) formanyelv? A nagy füzet kiváló alkalom arra, hogy megtaláljuk a fenti kérdésre és még további néhányra a választ: hogy kerül a színpadra kenyértészta? Krumpli? Nevethet-e a néző egy ilyen előadáson? Miközben a szeme előtt alakul át, keményedik be két gyerekember?



Forte Társulat, Szkéné Színház: A nagy füzetSzkéné, január 27. 19. 00

1. A pitbull cselekedetei - 50. előadás!

A dühös próféta Nagy Zsolt képében leszáll a vonatról a Keletiben és a pályaudvartól a Tűzoltó utcáig az összes útjába eső lakásba becsönget szállásért. Ahol végül bebocsáttatást nyer, ott provokál, felforgat, és időnként pedig, kedves néző, hozzád fordul. Az ott lakó nő és férfi (Stefanovics Angéla és Szabó Zola) igyekszik megérteni, túlélni, majd megélni mindazt, ami velük történik, a próféta történeteit és az ő furcsa igazságszolgáltatását. Partnerük ebben Martin és Natasa - ez utóbbinál kevés hitelesebb, a romkocsmák homályában merengő művészettörténész szakos hallgatót láttunk.


Kárpáti Péter / Titkos társulat: A pitbull cselekedetei
Trafó, január 20. 20.00


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése