2014. január 13., hétfő

Összezárva




“Az ember a barátait megválaszthatja, a rokonait nem” - szól a mondás. De nem kell a családtagjainkkal együtt időzni, hogy megtapasztaljuk: számtalan helyen és helyzetben vagyunk összezárva másokkal, kényszerből, vagy önként, hosszabb, vagy rövidebb időre.

Taxi. Művelődési ház. Munkahely.



1. Művház

Nemcsak a Homeland, vagy a Breaking Bad okozhat függőséget -  tudunk ajánlani olyan színházi sitcomot, amire szintén rá lehet kattanni!

A Művház alkotói korábban a Katona József Színházban jelentkeztek folytatásos történetükkel, Gondnokság címmel, hónapról hónapra.

A 2013/14-es évadtól a csapat immár a Jurányiban mutatja be a kopjási művház fordulatos mindennapjait. Az előadás, a honlap szerint “science-fiction és misztikus thriller elemekkel átszőtt, de a közéleti aktualitásokra is érzékenyen reagáló történet”  - belőlünk erősen előhívta a vidéki művházas emlékképeket és jó arányban keveredik benne humor és vér. Az epizódok három nap alatt készülnek a színészek improvizációira épülve.

Aki attól fél, hogy lemarad valamiről, ha most csatlakozik, ne aggódjon: a Művház epizódok előtt - mint egy rendes sorozathoz illik - video összefoglalóból értesülünk az előző rész tartalmáról.

A Szakkör és a FÜGE bemutatja: Művház IV
Jurányi Ház: január 14. 19.00 és 21.00

Fotó: juranyihaz.hu 
 
2. Neptun Brigád: a Grönholm-módszer

Egy multinacionális vállalatnál kereskedelmi igazgatót keresnek. Négy férfi és három nő érkezik a felvételi beszélgetésre - a korábbi szűrőkön már átjutottak. Mire hajlandóak azért, hogy a végső kiválasztás során övék legyen a hőn állított  állás? S vajon mindenki annak mutatja-e közben magát, ami valójában?

"Gratulálok annak a szupermarket-lánc személyzeti osztályán dolgozó alkalmazottnak, aki az iratmegsemmisítő helyett egy madridi kukába dobta szexista felhangokat nem nélkülöző feljegyzéseit a pénztárosi állásra jelentkező nőkről. Mert ha nem ezt teszi, Jordi Galcerán nem írja meg A Grönholm-módszerc ímű színdarabját." (Papp Tímea, revizoronline.hu)

Neptun Brigád: a Grönholm-módszer
Szkéné Színház: január 16. 19.00








3. 011 Alkotócsoport Taxi: Droszt

A 011 Alkotócsoportot már múlt héten is figyelmetekbe ajánlottuk egy bemutató erejéig - most az Átriumban futó DROSZTon a sor.

Egy éjszaka Budapesten, négy taxis és az utasok, akik jönnek valahonnan és tartanak valahová. Egy-egy szelet ismeretlenek életéből, akikkel az autókba beülve létrejön egyfajta kapcsolat….

A filmes eszközökkel dolgozó csoport gondoskodott a nézői vélemények dokumentálásáról is: nézd meg, mit gondolnak a darabról mások!

011 Alkotócsoport: DROSZT-Budapest-Éjszaka-Taxi
Átrium Film-Színház: január 20. 20:00






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése