2014. január 12., vasárnap

Katalizátor-díj 2013: az elkötelezett művészetért



A tranzit.blog csapatának célja, hogy minél tágabban értelmezze a vizualitást és ezzel a lehető legszélesebb körhöz eljusson. Ennek szellemében alapították a Katalizátor-díjat, amit immár negyedik alkalommal osztanak ki.



A 2013-as Katalizátor-díj meghirdetésénél nem csak kiemelkedő művészeti tevékenységek díjazása volt a cél. Idén először a kiválasztás folyamatába is betekinthetünk, magát a díjazás szempontjait is egy Nyitott fórum keretében pontosítják. A február 9-i díjátadó ünnepségen aztán a zsűri nyilvánosan vitatja meg, hogy ki - és miért - kapja a 2013-as Katalizátor-díjat (Trafó, Február 9).

 Az idei pályázat fókuszában az áll, hogy milyen módon képes hatni a művészet a társadalmi folyamatokra, milyen kritériumoknak kell megfelelnie, és milyen eszközök állnak a művészek rendelkezésére.

A Motor kategóriában olyan bevált gyakorlatokat  és új kezdeményezéseket  díjaznak, amelyek sokat tesznek azért, hogy a társadalmilag elkötelezett művészet új megközelítéseket találjon. A Motor kategóriában bárki jelölhet!

A Művészet kategóriában társadalmilag elkötelezett művészeti projektek indulhatnak. Ebben a kategóriában projektgazdák jelentkezését várják, mindkét esetben 2014. január 16-ig.


Tavaly a Motor kategóriában díjazott volt a Lumen fotós és zöldséges hely, Újdonság kategóriában pedig a  Hallgató Hálózat (HaHa).

Mi már nagyon várjuk az idei kört.
kép: katakizatordij2010.blog.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése