2014. február 20., csütörtök

Gyerekjáték?!

Stúdió K Színház: Madárház  fotó: studiokszinhaz.hu

Ha a gyerekes családok körében  közvélemény-kutatást  készítenénk arról, hogy mi a kedvenc hétvégi  programjuk  novembertől februárig, szinte biztos, hogy a színházi előadások dobogós helyen végeznének. Bár a kinti programok egyre csábítóbbak, mi csupa remek gyermek-és ifjúsági előadást találtunk, amiért igazán megéri beülni a MU Színházba, vagy épp a Stúdió K-ba.




1. Stúdió K Színház: Madárház

Rozi  csak egy pillanatra hagyja magára kedvenc rongybabáját, de el is veszíti nyomban. Szerencsére arra jár (illetve repül) a bagoly, a papagáj és a páva, felkapják Zizi babát és egy csodás, színes,sokemeletes házba viszik. Akkor adják vissza Rozinak, ha kiáll három próbát, bizonyítva: valóban szereti a Zizit.

A darab Hundertwasser munkáinak ihletéséből készült - nekünk jó ürügyül szolgált ara, hogy aztán egész délután a bécsi festő albumát nézegessük képeskönyv gyanánt. Nagy kedvenceink voltak a beszélő-dünnyögő dombok és persze a közös festés előadás után.

Stúdió K Színház: Madárház
Stúdió K Színház, február 22. 11.00
4-10 éves gyerekeknek
 

2. Tünet Együttes: Kucok

Kucokfalva lakói egy elveszett királylány felkutatásában és az éjszaka lidérceinek elűzésében kérik a gyerekek segítségét. Kucokfalva  barátságos rejtekhelyén reggeltől másnap reggelig tart az idő és egyszemű óriástól lila hangyászon át számos furcsa figurával találkozhatnak a kis látogatók, akik hangjukkal és mozgásukkal maguk irányítják-alakítják a történetet és a szereplőket - és közben ők is a mese résztvevőivé válnak.

A Kucokkal nemcsak a budapesti, hanem  hátrányos települések gyerekei is találkozhattak 2013 nyarán,  a  Családi Kucok turné során, a Magnet Bank támogatásával.




Tünet Együttes: Kucok
MU Színház, február 23. 16.00 és 17.00
Interaktív meseszínház 3-7 éveseknek 
a gyermekjegyeket érdemes előre megvásárolni, mert számuk korlátozott


3. Káva- MU Színház: Gubanc
A  Káva darabja már nem az óvodásokat, hanem a kisiskolás, 7-9 éves korosztályt szólítja meg és abból a szempontból is rendhagyó, hogy nem családokat, hanem iskolai csoportokat fogadnak, előzetes bejelentkezés alapján!

Tibit és kutyáját külföldre utazó szülei a szomszéd tanárnőre bízzák, aki sem a gyereket, sem Gubanc kutyát nem kedveli - utóbbit ki is köti az erdőbe, Tibi pedig, a résztvevő gyerekekkel együtt a keresésére indul. A felnőttek addig a rigorózus tanárnőt tartják szóval.


Káva Kulturális Műhely- MU Színház: Gubanc
MU Színház, február 21. 10.00 
7-9 éves gyerekeknek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése