2014. február 26., szerda

Hungari

fotó: pbest.hu


Mi, magyarok. Itthon, egymás közt, külföldön is egymást közt, magyarokkal, Magyarországon külföldiekkel. Mihez kezdünk velük? Velünk? Utána megyünk a szerencséknek, vagy itthon várjuk, míg szembejön a soha vissza nem térő alkalom?

1. HOPPart társulat: HUNGARI

Egy lakás, kilenc lakó. Magyarok, valójában Dublinban, Genfben, Tokióban, Amszterdamban - vagy épp Kőbányán - élnek. A valóságban chatelnek egymással, blogot, kommenteket írnak, de itt és most, ezeket az eszközöket, a technológiát  kivesszük a képből és  úgy látjuk őket, mintha valóban együtt laknának, takarítva, beszélgetve, együtt élve.
A közvetítő csatorna a zene, a színház valójában koncert.

Én otthon allergiás voltam, itt eszméletlenül tiszta a levegő, nagyon jó érzés reggel a friss levegőt belélegezni, talán ez fog a legjobban hiányozni, hogy nem fulladok meg. Szinte mindig fúj a szél, sokszor esik az eső, van, amikor fúj a szél, süt a nap, és valahonnan esik az eső, mert ide fújja a szél. Imádom...
Az epernek semmi íze, a málna még csak-csak. Itt szerintem senki sem főz, csak a kész kaja megy. Egy hat darabos csirkemellfilé 10 euró, két doboz eper 5 euró, ez mondjuk jó.
Viszont nagyon hiányolom a baracklekváros fánkot vagy a virslis kiflit, a túrós batyut.


false
Fotó:trafo.hu
HOPPart társulat: HUNGARI
Trafó, Kontra Klub március 2-3. 20.00


2. Réti Anna-Ido Batash: Ego Trip

Réti Anna a pécsi szakközépiskolás évek után  Rotterdamban tanult, 2003-tól dolgozik újra itthon, rendszeresen külföldi partnerekkel, koprodukcióban. 2013-ban Lábán-díjjal tüntették ki. Anna és Ido Batash 2011-ben találkozott először,  egy hollandiai rezidencia-program keretében. Az Ego Trip című produkció az első közös együttműködésük.Az Ego Trip  az első közös együttműködésük.
Az 'Ego Trip' című darab kiinduló pontja az ember mentális és fizikai korlátainak érzékelése és megfogalmazása. Születésünk pillanatától kezdve egész életünkön keresztül magunk és a körülöttünk lévő világ megismerésén dolgozunk. Testi és szellemi fejlődésünk során igyekszünk korlátainkat kitágítani, de ehhez előbb meg kell ismernünk őket. Az, ahogyan viszonyulunk ezekhez a korlátokhoz, jelentősen befolyásolja fejlődésünk ritmusát.(trafo.hu)
 
Fotó Ken Beakert
 Réti Anna-Ido Batash: Ego Trip
Trafó, február 27-28. 20.00  


3. Pintér Béla és Társulata: A soha vissza nem térő

"Európa szívében még regnált a cégünk,
De nem láttunk benne már sok rációt.
Globális hiénák sötét gyűrűjében
Tanyát vert szívünkben sok frusztráció.
De ím, eljöhet a Kánaán!
Az IDC ránk talált!
Bartellt ajánlott egy nagy multi cég!
Vár ránk egy küldetés!
Véget érhet a szenvedés!
Mert a profitunk ebből egy, azaz egy milliárd!"
 
fotó:pbest.hu

Pintér Béla és Társulata: A soha vissza nem térő
Átrium, március 2-3. 19.00

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése